Rendhagyó előadás Peremartoni Krisztinával

Peremartoni Krisztina Jászai Mari-díjas színész, a Városmajori Szabadtéri Színpad művészeti vezetője volt a Szenior Akadémia májusi programjának vendége.

Az egykori sárospataki diák kalandos életét, munkájának fontosabb állomásait ismerhették meg a jelenlévők az egyórás beszélgetés alatt. Dr. Bolvári-Takács Gábor kérdései vezették a közvetlen hangulatú, humort sem nélkülöző párbeszédet. 

„14 éves voltam, amikor a szüleim kezelhetetlen viselkedésem miatt száműztek” – idézte fel a pataki iskolaválasztást Peremartoni Krisztina. A Színház- és Filmművészeti Főiskolára elsőre felvételt nyert, ahol Várkonyi Zoltán osztályába járt. Sikeres, sokat foglalkoztatott színészként döntött úgy, hogy Amerikába költözik, ahol két évtizedig élt. Fordulatos élete, 65 országba tett látogatása után is bizton állítja, az igazi otthona Magyarországon van. 

A Szenior Akadémia tavaszi szemesztere 2024. június 19-én Prof. Dr. Kéri Szabolcs, a Tokaj-Hegyalja Egyetem rektora „Hogyan maradjon fiatal az emlékezetünk?” című előadásával zárul.

Hír: Csatlósné Komáromi Katalin
Fotó: Tamás István