Ön is szeretne korszerű tudástartalmakat megismerni? Legyen a Szenior Akadémia hallgatója!

Harmadik évfolyamát kezdi a Tokaj-Hegyalja Egyetem Szenior Akadémiája 2024 februárjában. A 2021-ben alakult felsőoktatási intézmény a „tudás forrását” nemcsak a fiatal korosztály számára hirdeti, hanem falai közé várja az 55 év felettieket is. A Szenior Akadémia célja, hogy megszólítsa és hasznos tudással ruházza fel az időseket, teret adva az élethosszig tartó tanulási folyamatnak.

A programot azoknak az érdeklődőknek kínáljuk, akiknek legalább középfokú végzettségük van, és szívesen fejlesztenék tudásukat a tudomány, a technika, a művészetek, a gazdaság mai eredményei, érdekességei köréből. Az előadásokon az egyetem professzorai, kutatói és vendégelőadók mutatják be szakmai területük friss eredményeit.

Az időskorúak ismeretátadó kurzusa 2024 februárjában tovább folytatódik. Jelentkezni a www.unithe/képzéseink/szenior akadémia oldalon lehet vagy a Tokaj-Hegyalja Egyetem épületében (Sárospatak, Eötvös. 5.)

A Szenior Akadémia 2023/2024. tavaszi szemeszterének tervezett időpontjai és témái:

  • 2024. február 21. Dr. Erdős Attila szakorvos, üzleti menedzser – A döntéshozatal csapdái
  • 2024. március 20. Dr. Nagy Henrietta egyetemi tanár - A vidéki térségek felzárkóztatásának jelentősége a területi különbségek mérséklésében
  • 2024. április 24. Dr. Barta Róbert történész – Összeesküvés-elméletek a modernkori magyar és egyetemes történelemben
  • 2024. május 22. Peremartoni Krisztina színművész – Patak, színház
  • 2024. június 19. Prof. Dr. Kéri Szabolcs, a Tokaj-Hegyalja Egyetem rektora – Hogyan maradjon fiatal az emlékezetünk?