Együttműködés született az Andrássy Kúria & Spa és a Tokaj Hegyalja Egyetem között a turisztikai szektor fejlődéséért

Együttműködési megállapodást írt alá az Andrássy Kúria & Spa és a Tokaj Hegyalja Egyetem egy olyan duális képzés elindításáról, amely révén az egyetem hallgatóinak lehetősége lesz gyakorlati tapasztalatot szerezni a hotelben. Ez a képzési forma egyedülálló a régióban.

2024.05.16., Tarcal – Az Andrássy Kúria & Spa és a Tokaj Hegyalja Egyetem együttműködési szerződést írt alá a duális képzés elindításáról 2024. május 16-án. A megállapodás kiváló lehetőséget teremt a hallgatók számára, hogy gyakorlati tapasztalatot szerezhessenek a turisztikai szektorban a tokaji régióban.

A megállapodás értelmében a Tokaj Hegyalja Egyetem vendéglátás és turizmus szakos hallgatói lehetőséget kapnak arra, hogy az ötcsillagos Andrássy Kúria & Spa hotelben a gyakorlatban sajátítsák el az ágazatban szükséges ismereteket és készségeket. Ezáltal a diákok nem csupán elméleti tudásra tesznek szert, hanem közvetlen tapasztalatokat is szereznek egy működő gazdasági egységben, ahol nap mint nap szembesülhetnek a turizmus sokszínűségével és kihívásaival.

 „Üdvözöljük a megállapodást az Andrássy Kúria & Spa hotellel, hiszen egy ilyen innovatív képzési együttműködés lehetővé teszi, hogy a vendéglátás és turizmus szakos hallgatóink növelhessék a gyakorlati tudásukat és szakmai tapasztalatra tegyenek szert. Az együttműködés révén a diákok valós munkakörnyezetben sajátíthatják el a legmagasabb színvonalú szolgáltatások nyújtásának fortélyait, biztosítva ezzel a jövő vezető szakembereit az iparág számára" – mondta Prof. Dr. Kéri Szabolcs, a Tokaj Hegyalja Egyetem rektora.

"Hiszünk abban, hogy ez a gyakorlatorientált megközelítés lehetővé teszi majd a hallgatók számára, hogy hatékonyan integrálódjanak a turisztikai iparágba és szakmailag is vonzó lokációként tekintsenek a tokaji régióra. Kifejezetten az örömünkre szolgál, hogy egy ilyen kiváló partnerrel, mint a Tokaj Hegyalja Egyetem, együttműködve támogathatjuk a jövő turisztikai szakembereinek képzését és fejlődését" – nyilatkozta Somlyai Zoltán, a BDPST Hotel Management Zrt. vezérigazgatója.

Az Andrássy Kúria & Spa és a Tokaj Hegyalja Egyetem vezetőinek közös célja, hogy egy olyan képzési modellt alakítsanak ki, amely a turisztikai szektor aktuális igényeire reagálva segíti a hallgatókat a szakmai tapasztalatok elérésében, és hozzájárul a hazai turisztikai szektor folyamatos fejlődéséhez.