Tokaj-Hegyalja Egyetem

A THE CSOPORT
KÜLDETÉSNYILATKOZATA

A Tokaj-Hegyalja Egyetemért Csoport küldetése

A Tokaj-Hegyalja Egyetemért Csoport küldetése a Tokaj-Hegyalja térség fejlesztése, illetve országos és nemzetközi ismertségének növelése. Ennek megvalósítása során a közérdekű céljai mentén határozza meg tevékenységét.

A Tokaj-Hegyalja Egyetemért Alapítvány küldetése

A csoportszintű küldetést a Tokaj-Hegyalja Egyetemért Alapítvány – mint a csoport központi és vezető intézménye – saját maga, valamint a fenntartásában és/vagy tulajdonában lévő jogi személyek útján, azok irányításán és ellenőrizésén keresztül valósítja meg. Ennek megfelelően és közfeladatai tükrében az Alapítvány elsődlegesen intézményfenntartást, oktatási tevékenységet, vagyonkezelést és gazdaságfejlesztést végez, valamint mecenatúra rendszert működtet.

A Tokaj-Hegyalja Egyetem küldetése

A Tokaj-Hegyalja Egyetem víziója kettős: egyrészt Magyarország elsőszámú, nemzetközileg is kiemelkedő színvonalú, unikális szőlészeti és borászati képzőhelyévé; másrészt Sárospatak és térsége tudásszolgáltató platformjává válni, hozzájárulva ezáltal Tokaj-Hegyalja népességmegtartó-erejének növeléséhez. Az Egyetem elsődlegesen a szőlészeten és borászaton, a Comeniusi értékeket hordozó pedagógusképzésen, valamint a (bor)turizmushoz és gasztronómiához kapcsolódó gazdálkodási stúdiumokon keresztül biztosítja a helyi közösségek, a gazdasági és társadalmi szervezetek, a hazai, nemzetközi kulturális és szakmai szereplők számára az interaktív fejlődés folyamatát, egymás erőforrásainak térségi kiaknázását.

A Grand Tokaj Zrt. küldetése

A Grand Tokaj Zrt. küldetésének tekinti, hogy méretéből és történelmi múltjából fakadóan zászlóshajóként szerepet vállaljon a Tokaji borvidék fejlődésében. A Társaság elsődleges stratégiai célja, hogy a korábbi veszteséges működést nyereséges gazdálkodásba fordítsa át a következő 5 évben, aminek érdekében – a minőség megőrzése mellett – fokozatosan növeli a termelés és az értékesítés, különösen az export volumenét, miközben költséghatékonyabban végzi a feladatait. A Grand Tokaj Zrt. a Tokaj-Hegyalja Egyetem szakmai és tudományos partnere: közös kutatás-fejlesztési projektekkel, valamint duális képzőhelyként és kihelyezett képzési helyszínként kíván a Társaság hozzájárulni az Egyetem gyakorlatorientált stúdiumaihoz. A térség jelentős munkáltatójaként egy kiszámítható és következetes munkáltató képét erősíti, miközben az állami vállalati múltat piaci szemléletű kultúrává akarja fejleszteni.

A Tokaj-Hegyalja Egyetemért Zrt. küldetése

A Tokaj-Hegyalja Egyetemért Zrt. az Alapítvány, valamint annak fenntartásában és/vagy tulajdonában lévő jogi személyekkel kapcsolatos központosított belső és piac felé nyújtandó külső szolgáltatásokat biztosít, valamint vagyonkezelői és -üzemeltetői tevékenységet lát el. Ezen felül a Társaság fontos feladata, hogy a jövőben olyan új szolgáltatásokat, vállalkozásokat indítson, amelyek hiánypótlók a térségben, továbbá hozzájárulnak a csoportszintű célok teljesüléséhez.