Turizmus-vendéglátás (BSc)
A képzés célja a turizmus és vendéglátás feladatait ellátói idegen nyelveket beszélő gazdasági szakemberek képzése, akik közgazdaságtudományi, társadalomelméleti, alkalmazott módszertani ismereteik és szakirányú tudásuk birtokában képesek elvégezni a turizmus és a vendéglátás területén felmerülő feladatokat, irányítani és szervezni tudják a kapcsolódó munkafolyamatokat, feltárják és elemzik a keresletet befolyásoló tényezőket, vonzó és élményszerű kínálatot alakítanak ki, megszervezik és elvégzik a kapcsolódó szolgáltató tevékenységeket.
Felkészültek tanulmányaik mesterképzésben történő folytatására
A képzés megnevezése:
turizmus-vendéglátás
A képzettség oklevélben szereplő megnevezése:
közgazdász turizmus-vendéglátás alapképzési szakon
angolul: Economist in Tourism and Catering
A képzettség megszerzéséhez összegyűjtendő kreditek száma:
180+60 kredit
A képzés besorolása:
Képzési terület szerinti besorolása:
gazdaságtudományok
Érettségi bizonyítvány
- közgazdaságtani, módszertani és üzleti ismeretek: 80-90 kredit
(matematika, statisztika, informatika, mikro- és makroökonómia, nemzetközi gazdaságtan, pénzügytan, vállalati gazdaságtan, gazdasági jog, marketing, számvitel, menedzsment, üzleti kommunikáció, szaknyelv, környezet-gazdaságtan, alapozó üzleti ismeretkörök) - társadalomtudományi alapismeretek: 10-20 kredit
(európai uniós, általános és gazdasági jogi ismeretek, gazdaságtörténet, szociológia, pszichológia, filozófia) - turizmus és vendéglátás szakmai ismeretei: 70-90 kredit
(turizmus rendszere, vendéglátás, szállásadás, utazásszervezés, turisztikai erőforrások, a turizmus közigazgatási, szakigazgatási, önkormányzati vonatkozásai, turizmus marketing, turisztikai termékek, turisztikai vállalkozások, vendéglátás szervezés, vezetés, nemzetközi gazdasági kapcsolatok, továbbá választható specializációk)
Dr. Guth László egyetemi docens
guth.laszlo@unithe.hu
További információ a
felveteli@unithe.hu e-mail címen,
vagy a
+36-47-513-000/2807, 2632 és 2898-as
telefonszámokon.
>>> PÁLYÁZATOK/HALLGATÓK menü