Szőlész-borász mérnöki (BSc)
A képzés célja szőlész-borász mérnökök képzése, akik megszerzett szőlőtermesztési-borászati és ezzel összefüggő piaci ismereteik birtokában képesek a különféle nagyságú és szerkezetű termelőegységekben folyó szőlészeti-borászati munka szervezésére és irányítására, a K+F+I tevékenységben történő részvételre a szőlészet és borászat területén.
Alkalmasak önálló borászati gazdaságok létrehozására és azok üzemeltetésére, valamint borászati termékek forgalmazására. Felkészültek tanulmányaik mesterképzésben való folytatására.
A képzés megnevezése:
szőlész-borász mérnök
A képzettség oklevélben szereplő megnevezése:
szőlész-borász mérnök
angolul: Engineer of Viticulture and Oenology
A képzettség megszerzéséhez összegyűjtendő kreditek száma:
180+30 kredit
A képzés besorolása:
Képzési terület szerinti besorolása:
agrár
A képzés megnevezése:
szőlész-borász mérnök
A képzettség oklevélben szereplő megnevezése:
szőlész-borász mérnök
angolul: Engineer of Viticulture and Oenology
A képzettség megszerzéséhez összegyűjtendő kreditek száma:
180+30 kredit
A képzés besorolása:
Képzési terület szerinti besorolása:
agrár
Érettségi
– a szak orientációja: gyakorlatorientált (60-70 százalék)
– a szakdolgozat készítéséhez rendelt kreditérték: 15 kredit
– intézményen kívüli összefüggő gyakorlati képzés minimális kreditértéke: 30 kredit
– a szabadon választható tantárgyakhoz rendelhető minimális kreditérték: 10 kredit
Dr. Molnár Péter egyetemi docens
molnar.peter@unithe.hu
További információ a
felveteli@unithe.hu e-mail címen,
vagy a
+36-47-513-000/2807, 2632 és 2898-as
telefonszámokon.