Szőlész-borász (FOKSZ)
A felsőoktatási szakképzés célja olyan szőlész-borász szakemberek képzése, akik gyakorlati ismeretekkel rendelkeznek, képesek a meg tanult ismereteket integráltan alkalmazni, előre nem látható helyzeteket is részben vagy teljesen megoldani.
Alkalmasak a szőlő termesztéstechnológiájának megtervezésére, az ökológiai és agrotechnikai tényezőkhöz való adaptálására, a termesztéstechnológiai munkaműveletek megszervezésére, végrehajtására, a végrehajtás irányítására, ellenőrzésére.
Jártasak a borászati műveletek alkalmazásában, olyan elméleti és gyakorlati szakismerettel rendelkeznek, mely alapján a technológia által megkövetelt beavatkozásokat el tudják végezni.
A képzés megnevezése:
szőlész-borász felsőoktatási szakképzés
A képzettség oklevélben szereplő megnevezése:
felsőfokú szőlész-borász mérnökasszisztens
angolul: Viticulture and Enology Engineer Assistant
A képzettség megszerzéséhez összegyűjtendő kreditek száma:
120 kredit
A képzés besorolása:
Képzési terület szerinti besorolása:
agrár
Érettségi
– A szakképzés orientációja: kiegyensúlyozott (40-60 százalék).
– Az összefüggő szakmai gyakorlat időtartama teljes idejű képzésben: egy félév, legalább 560 óra. Részidős képzésben a szakmai gyakorlat: hat hét, legalább 240 óra. Részidős képzésben az összefüggő gyakorlat időtartama három hét.
– A képzési terület szerinti továbbtanulás esetén beszámítandó kreditek száma: legalább 30 kredit.
Dr. Kiss István egyetemi docens
kiss.istvan@unithe.hu
További információ a
felveteli@unithe.hu e-mail címen,
vagy a
+36-47-513-000/2807, 2632 és 2898-as
telefonszámokon.