Boranalitikai szaktanácsadó (SZAKIR. TK.)
A borászatok munkavégzési metódusában egyre nagyobb szerepet kap a must, bor kémiai összetételének naprakész ismerete, a folyamatosan változó borkomponensek megismerése és nyomonkövetése. Minden borászat igyekszik saját üzemi labor felállítására, amelyben a korszerű, gyors, kevés mintamennyiséget igénylő boranalitikai műszerekkel rövid idő alatt számos borösszetevőről információ nyerhető és ezen összefüggések tudatában a borkezelési műveletek jobban tervezhetővé válnak. Szükség van olyan szakemberek foglalkoztatására, akik tudják használni, üzemeltetni ezeket a boranalizáló készülékeket, a mért értékek összefüggéseit felismerik, megértik és hasznos tanácsokkal tudnak szolgálni a gyakorlati borászati műveletek elvégzéséhez.
A szakirányú továbbképzés megnevezése:
Boranalitikai szaktanácsadó szakirányú továbbképzés
A szakképzettség oklevélben szereplő megnevezése:
boranalitikai szaktanácsadó
angolul:
A szakképzettség megszerzéséhez összegyűjtendő kreditek száma:
60
A szakirányú továbbképzés besorolása:
Képzési terület szerinti besorolása:
agrár
Minimum főiskolai szintű végzettség vagy bármely tudományterületen szerzett BA/BSc szintű végzettség.
- Alapozó ismeretek: 30 kredit
(Élelmiszer- és borászati kémia, Élelmiszer- és borászati mikrobiológia, Borvizsgálati módszerek, Borkészítési eljárások, Minőségszabályozás a borászatban, Minőség- és eredetvédelem, Borok érzékszervi vizsgálata, Kommunikáció) - Szakmai ismeretek: 30 kredit
(műszeres analitika, élelmiszer szaktanácsadás, gyakorlat, portfolió)
Dr. Kiss István egyetemi docens
kiss.istvan@unithe.hu
További információ a
felveteli@unithe.hu e-mail címen,
vagy a
+36-47-513-000/2807, 2632 és 2898-as
telefonszámokon.