Tokaj-Hegyalja Egyetem

Nyílt nap

A THE EGYETEMED

NYÍLT NAP A TOKAJ-HEGYALJA EGYETEMEN

2022. DECEMBER 7-ÉN SZERDÁN 9 ÓRÁTÓL 14 ÓRÁIG

9.00KAPUNYITÁS 
9.00-13.00SZAKOK BEMUTATKOZÁSA  (lejjebb részletezve)
9.00-14.00 THE  INFO PONTOK ( 1-6 FAHÁZ) ITT VEHETIK ÁT AZ ÉTEL ÉS ITAL TICETTEK AZ REGISZTRÁCIÓVAL RENDELKEZŐ ÉRDEKLŐDŐK, RENDEZVÉNY TÉRKÉP, PRORGRAM ISKMERTETŐK, SZÓRÓLAPOK
11.00 – 14 .00THE HÜTTE (FORRÓ TEA, SZENDVICS A REGISZTRÁCIÓVAL RENDELKEZŐ ÉRDEKLŐDŐKNEK)
12.00- 12.45VAGA BANDA GÓLYALÁBASOK MIKULÁS MŰSORA
13.00 -13.45ZIVATAR ZENEKAR TÁNCHÁZA A TÉREN
13.45ZÁRSZÓ

Szakok bemutatkozása 

A képzés iránt érdeklődők izgalmas, 4 állomásból álló kis programsorozat keretében ismekedhetnek a Tokaji Borvidéki Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetben folyó munkával, kahut kvízzel játékosan tesztelhetik  ismereteiket az érdeklődők a szőlészet és borászat területén, illatminták segítségével kipróbálhatják, hogy mennyire jó a szaglásuk, hogyan tudják felismerni a különböző illatokat, vagy megkülönböztetni egymástól, izgalmas drón kisokos segíti a precíziós ismeretek megismerését, mikroszkóppal rügyvizsgálatot végezhetnek, gyönyörködni a Fajtagyűjteményben diavetítéses formában, mini érzékszervi bírálaton részt venni, elsajátítani a borkóstolás alapjaihoz szükséges kezdő fortélyokat az egyetem professzorai, oktatói és hallgatói közreműködésével.

SZŐLÉSZ-BORÁSZ PARTNEREINK:

GRAND TOKAJ, DÉGENFELD SZŐLŐBIRTOK, PAJZOS-MEGYER SZŐLŐBIRTOK, MÁD WINE, DERESZLA

A szak iránt érdeklődők a szakok oktatói hallgatói részvételével megismerkedhetnek az egyetemen folyó képzéssel, kisfilmek segítségével demonstrálják a tanszéken zajló munkát, beszélnek az egyes szakokon végzett hallgatók az elhelyezkedési lehetőségeiről, tanszék külföldi kapcsolatairól., a gyakorlati képzésről, ösztöndíjakról. Egy igazi szakmai programként egy rövid városi sétával mutatják be az iskolavárost az érdeklődőknek.

A szak iránt érdeklődők a szakok oktatói hallgatói részvételével megismerkedhetnek az egyetemen folyó képzéssel, kisfilmek segítségével demonstrálják a tanszéken zajló munkát, beszélnek az egyes szakokon végzett hallgatók az elhelyezkedési lehetőségeiről, tanszék külföldi kapcsolatairól., a gyakorlati képzésről, ösztöndíjakról. Egy igazi szakmai programként egy rövid városi sétával mutatják be az iskolavárost az érdeklődőknek.

Érdekességek Patakról és a környékről. Hová jössz, ha hozzánk jössz? Vetítés és beszélgetés. A szak iránt érdeklődők megismerkedhetnek a képzés céljával, azokkal a területekkel, ahol az itt megszerzett tudást hasznosíthatják. Interaktív, játékos formában szerezhetnek ismereteket a régió értékeiről, a világörökségi helyszínekről, a közvetlen közelünkben fellelhető kulturális örökségekről.

Az informatika szakok oktatói és hallgatói élménygazdag betekintést nyújtanak az informatikai képzés egyes szakterületeire. Az informatikának számos izgalmas felhasználása létezik, nem csak a magányos „kockulás” egy program fejlesztésébe merülve. A világ leginnovatívabb tudományterülete a bio-informatika, amelyet nálunk is megismerhetsz. Informatikusként a laboratóriumi – orvosi szenzorok, a számítógépes idegtudomány, a gép-ember interakciók vagy a DNS manipuláció, mint a „Jurassic park”, mind elérhető közelségbe kerülnek például szakdolgozati munka keretében is. A szak kínálatában  ismerkedhetünk a “Kód, program, alkalmazás, szoftverrendszer, felhő (cloud) technikák -meg egy kis hardver területekkel, kérdésekkel. Szó lesz arról, hogy honnan hová haladunk, miközben informatikusként két világ, a szénalapú (mi) és a szilíciumalapú (M.I.) között tolmácsolunk? Miért van szükségünk robotokra? Tudunk-e magunknak építeni egyet? Mire jó a kezünkben a mobil? Tudunk-e rá saját alkalmazást írni? Mire jó a web? Tudunk-e saját webshopot írni? Mire jó a game engine? Oktató alkalmazást is készíthetünk vele?” Mit kell tudni a dróntechnológiáról? Izgalmas kérdések, interaktív bemutatókkal.

A Csecsemő- és kisgyermeknevelő szak iránt érdeklődők rövid tájékoztatást kapnak a szak oktatóitól hallgatóitól az tt folyó képzésről, interaktív, játékos bemutatón vesznek részt, demonstrációs feladatokon próbálhatják ki magukat a babaápolásban.

JÁTSSZUNK ÓVODÁT!

Téli ünnep- Zene Ovi címmel – interaktív, játékos formában ismerkedhetnek az érdeklődők az óvodapedagógus szakkal. Élményegyüttessel találkoznak a Nyílt Nap résztvevői a program során  akárcsak az óvodában: együtt éneklés, origamizás (hópehely hajtogatása),diafilmveítéssel egybekötött meseolvasás, ami a beszédalkalmassági vizsga demonstrációja. A program része a papírszínház mese is – itt a Vízcsepp karácsonyát mutatják be a szak oktatói, hallgatói, a résztvevők bevonásával, de a berendezés is segíti az élményszerzést – mint az óvodában – gyerekjátékokat, hangszereket, képes- és mesekönyveket, bábokat, próbálhatnak ki az érdeklődők, nézhetnek meg tevékenységterveket. Bábos műhelyfoglalkozás a Budapest Bábszínház irodalmi vezetőjével. Ennek keretében lesz egy rövid bábmozgatás-tanulás, hogyan mozdítjuk meg, hogyan lépünk kapcsolatba a bábbal, hogyan érjük el, hogy a gyermek hol a bábra, hol ránk figyeljen, hogyan tudjuk felkelteni és megtartani a figyelmet, ha báb van a kezünkben.

A program a tanító alapszak általános bemutatásával kezdődik. Ezt követően az érdeklődők számára “bátorító” zenei hallásvizsgálattal” folytatódik, amely során a résztvevők a kritériumkövetelmény ének-zenei alkalmassági vizsga menetéről kapnak tájékoztatást. A bátrabbak ki is próbálhatják a feladatokat, akár csoportosan is. Az óvodapedagógus alapszakra érkezőknek is javasoljuk ezt a programelemet!

A JÖVŐ TANÍTÓJA

A tanítóképzés egyik fontos  területe a vizuális kultúra- Az egyetem műtermében a Nyílt Napon ismerkedhetnek a részt vevők  az  akciófestészettel, mely minden pedagógiai szak iránt (óvodapedagógus, tanító, csecsemő- és kisgyermeknevelő, gyógypedagógia) érdeklődőknek egyaránt ajánlott)

A program a tanszék rövid bemutatását, ismertetőjét követően, melyen szó lesz a  pedagógusképzés különböző szakjain zajló vizuális kultúra tantárgyakról – egy jó hangulatú szabad festés részese lehet minden érdeklődő, ahol zenére festhetnek a festőállványokra előkészített felületeken.

Izgalmas kísérletek részesei lesznek azok az érdeklődő diákok, akik a természettudományok és a környezeti nevelés iránt érdeklődnek.

IDŐUTAZÁS – „Vissza a múltba”

Izgalmas, hét állomásból álló interaktív, játékos vetélkedőn  vesznek részt a programot választó diákok. A vetélkedő tematikája a tanító alapszakhoz és Tokaj-Hegyalja térség történelmi múltjához kapcsolódik. Az állomások egy-egy olyan kompetenciára vagy tudásterülethez kapcsolódnak , amelyek hangsúlyosan jelen vannak a tanítóképzésben (ének-zenei játék (1), matematikai/logika játék (2), vizuális játék (3), idegennyelvi játék (4), irodalmi/magyar nyelvi játék (5), helyismereti/lokális játék (6), mozgáskultúra (7).

A játék kezdetén az időutazásra „becsekkol” hét csapat (csapat/5-6 fő), akiknek kiosztásra kerülnek a beszálló kártyák (mentlevél).

A programelem egyediségét az adja, hogy abban megjelenik a modernitás és a tradíció, a régmúlt iránti tisztelet.  A játék tradicionális jellegét az adja, hogy a hét állomáson a játékvezető hallgatók egy-egy Tokaj-Hegyaljához és/vagy a sárospatai kollégiumhoz kapcsolódó történelmi alakot fognak megszemélyesíteni. A játékban a modernitás úgy nyer teret, hogy a fiatalok által kedvelt marvel/sci-fi filmekből ismert időutazást szimbolizálják az állomások és beszállókártyák.

ISKOLAÉRETTSÉG MÉRÉSE A PractiKid ESZKÖZZEL ÉS MÓDSZERREL

Egy vadonat új innováció megismerésében lehet része a programot választó diákoknak.

A játékos képességmérés egy interaktív mesével történik, mellyel az óvodások képességeinek gyengeségeit és erősségeit is mérni lehet. A jövő pedagógusai, fejlesztői, szakemberei a digitális eszközök segítségével végezhetik majd a szakmai munkát.

A program a PractiKid eszköz és módszer rövid bemutatásával kezdődik. Ezt követően az érdeklődők kipróbálhatják a feladatok egy részét.  Az óvodapedagógus alapszakra, a tanító alapszakra és a gyógypedagógiai alapszakra érkezőknek javasoljuk ezt a programelemet!

Időtartam: 30 perc/ csoport Időablakok:  9.30-10.00., 10:00-10:30, 10:30-11:00, 11.00-11.30, 11:30-12:00, 12:00-12:30, 12.30-13.00

Résztvevők száma: max: 30 fő.

MIT KELL TUDNI A FELVÉTELI ELJÁRÁSRÓL?

Felvételi eljárással kapcsolatos tájékozatató, határidők, felvi.hu, képzések, érettségi követelmények, többlet pontok, diákhitel.

MIT KÍNÁL A TOKAJ-HEGYALJA EGYETEM?

az egyetem bemutatása, küldetése, szellemisége, fejlesztési tervei, tudományos élet, mesterképzés,  nemzetközi kapcsolatai, ösztöndíjak, támogatások, kollégium, infrastuktúra, rendezvényei, kapcsolatrendszere

MILYEN A HALLGATÓI ÉLET PATAKON?

Az egyetem hallgatói beszélnek az itt folyó képzésről, mivel más, mivel kínál többet más egyetemektől. bemutatják a diákéletet, a kollégiumot, az ösztöndíjakat. Saját programot kínálnak a végzősök fogadására, interaktív feladatokkal, KAHOOT – játékkal várják az érdeklődőket. Lesz szerencsekerék, fotósfal és persze zene, zene, zene!

Egyéni regisztráció

(2022.12.02-ig)

Intézményi regisztráció

(egy intézményből csoportosan érkezők számára)
(2022.12.05-ig)

[abcf-staff-list-i id=”20316″ staff-id=”21775″]

[abcf-staff-list-i id=”20260″ staff-id=”20888″]


[abcf-staff-list-i id=”20260″ staff-id=”21248″]

[abcf-staff-list-i id=”20260″ staff-id=”21247″]

[abcf-staff-list-i id=”20260″ staff-id=”21246″]

[abcf-staff-list-i id=”20260″ staff-id=”20969″]

[abcf-staff-list-i id=”20260″ staff-id=”20907″]

[abcf-staff-list-i id=”20260″ staff-id=”20906″]

[abcf-staff-list-i id=”20260″ staff-id=”20905″]

[abcf-staff-list-i id=”20260″ staff-id=”20904″]

[abcf-staff-list-i id=”20260″ staff-id=”20903″]

[abcf-staff-list-i id=”20260″ staff-id=”20902″]

[abcf-staff-list-i id=”20260″ staff-id=”20886″]

[abcf-staff-list-i id=”20260″ staff-id=”20887″]

[abcf-staff-list-i id=”20260″ staff-id=”20889″]

[abcf-staff-list-i id=”20260″ staff-id=”20885″]

[abcf-staff-list-i id=”20260″ staff-id=”21250″]

[abcf-staff-list-i id=”20260″ staff-id=”20884″]

[abcf-staff-list-i id=”20260″ staff-id=”20883″]

[abcf-staff-list-i id=”20260″ staff-id=”20864″]

[abcf-staff-list-i id=”20260″ staff-id=”20871″]

[abcf-staff-list-i id=”20260″ staff-id=”20870″]

[abcf-staff-list-i id=”20260″ staff-id=”20869″]

[abcf-staff-list-i id=”20260″ staff-id=”20868″]

[abcf-staff-list-i id=”20260″ staff-id=”20867″]

[abcf-staff-list-i id=”20260″ staff-id=”20866″]

[abcf-staff-list-i id=”20260″ staff-id=”20865″]

[abcf-staff-list-i id=”20260″ staff-id=”20789″]

[abcf-staff-list-i id=”20260″ staff-id=”20788″]

[abcf-staff-list-i id=”20260″ staff-id=”20787″]

[abcf-staff-list-i id=”20260″ staff-id=”20786″]

[abcf-staff-list-i id=”20260″ staff-id=”21249″]

[abcf-staff-list-i id=”20260″ staff-id=”21251″]

[abcf-staff-list-i id=”20316″ staff-id=”21645″]

[abcf-staff-list-i id=”20316″ staff-id=”21385″]

[abcf-staff-list-i id=”20316″ staff-id=”21644″]

[abcf-staff-list-i id=”20316″ staff-id=”21643″]

[abcf-staff-list-i id=”20316″ staff-id=”21642″]

[abcf-staff-list-i id=”20316″ staff-id=”21641″]

[abcf-staff-list-i id=”20316″ staff-id=”21640″]

[abcf-staff-list-i id=”20316″ staff-id=”21639″]

[abcf-staff-list-i id=”20316″ staff-id=”21638″]

[abcf-staff-list-i id=”20316″ staff-id=”21616″]

KAPCSOLAT

3950 Sárospatak, Eötvös út 7.

Tokaj-Hegyalja Egyetem Tanulmányi Központjának ügyfélfogadási ideje:
–  Hétfő:        9:30-12:00
–  Kedd:        13:30-15:30
–  Szerda:      9:30-12:00
–  Csütörtök: nincs ügyfélfogadás
–  Péntek:      8:00-13:00

[abcf-staff-list-i id=”20316″ staff-id=”21614″]

[abcf-staff-list-i id=”20316″ staff-id=”21613″]

[abcf-staff-list-i id=”20316″ staff-id=”21612″]

[abcf-staff-list-i id=”20316″ staff-id=”21611″]

[abcf-staff-list-i id=”20316″ staff-id=”21384″]

[abcf-staff-list-i id=”20316″ staff-id=”21361″]

[abcf-staff-list-i id=”20260″ staff-id=”21252″]

[abcf-staff-list-i id=”20316″ staff-id=”21360″]

[abcf-staff-list-i id=”20316″ staff-id=”21359″]

[abcf-staff-list-i id=”20316″ staff-id=”21358″]

[abcf-staff-list-i id=”20316″ staff-id=”21337″]

[abcf-staff-list-i id=”20316″ staff-id=”21336″]

[abcf-staff-list-i id=”20316″ staff-id=”21335″]

[abcf-staff-list-i id=”20316″ staff-id=”21334″]

[abcf-staff-list-i id=”20316″ staff-id=”21333″]

[abcf-staff-list-i id=”20260″ staff-id=”21245″]

[abcf-staff-list-i id=”20260″ staff-id=”20285″]

[abcf-staff-list-i id=”20260″ staff-id=”21244″]

[abcf-staff-list-i id=”20260″ staff-id=”21243″]

[abcf-staff-list-i id=”20260″ staff-id=”21242″]

[abcf-staff-list-i id=”20260″ staff-id=”21268″]

[abcf-staff-list-i id=”20316″ staff-id=”20317″]