Óvodai szakmai napon mutattuk be egyetemi kiadványunkat

A cigándi, tarcali, megyaszói, nyíregyházi könyvbemutató után újabb óvodai szakmai napra kaptunk meghívást Tóthné Marada Csilla mb. igazgató asszonytól, hogy mutassuk be a Tervezés és fejlesztés az óvodában című egyetemi kiadványunkat. 

A Hejőbábai Mesevár Óvodában tartott rendezvényen a helyi és a környező települések óvodáiból érkező pedagógusok gyűltek össze. A település és az óvoda vezetőjének és óvodásainak szívélyes köszöntője után a kötet ötletgazdája és szerkesztője, Dr. Toma Kornélia és a szerzők közül Dr. Lívják Emília, valamint Dr. Nagy György szólt a sárospataki óvodapedagógus-képzés múltjáról és jelenéről; az óvodai szakmai gyakorlat tartalmáról és követelményeiről; a projekt- és tevékenységi tervek készítésének és dokumentálásának módjáról, továbbá a külső világ tevékeny megismeréséről, illetve az anyanyelvi és mozgásfejlesztés korszerű gyakorlatáról. 

A könyvbemutatót követő szakmai beszélgetés eredményeként erősödött az Egyetem mint képzőhely és az óvodák mint gyakorlati színhelyek közötti egységes szemlélet, amely biztos alapot nyújt az óvodapedagógus szakos hallgatók minőségi képzésének.

Hír: Dr. Toma Kornélia
Fotók: Hejőbábai Mesevár Óvoda