Krakkói lengyel vendégoktató a Tokaj-Hegyalja Egyetemen

A Resilient management of bioactive compounds from plants and organic wastes in Middle-Europe CEEPUS hálózat második vendégoktatói mobilitása valósult meg 2024. április utolsó hetében.

Katarzyna Utnik Banas látogatott el a Tokaj-Hegyalja Egyetemre vendégoktatás céljával. A Krakkói Agrártudományi Egyetem oktatóját a Turizmus és Vendéglátás Tanszék fiatal oktatói fogadták, Szabóné Dr. Godzsák Melinda és Rozgonyiné Dr. Drotár Nikolett. A látogatás célja a vendégoktatás mellett a két egyetem közötti együttműködés kiépítése. A térségben töltött idő alatt Nikolett Sárospatak, míg Melinda Tokaj, Bodrogkeresztúr és Bodrogkisfalud turisztikai értékeit mutatta be Katarzynának. A látogatás során az oktatás mellett a munkatársakkal a Sárospataki várat, a Megyer-hegyi Tengerszemet, Tokajt, Bodrogkeresztúrt, Bodrogkisfaludot valamint Szabóné Dr. Godzsák Melinda oktatónk pincelabirintusát és saját készítésű tokaji borait és borkülönlegességeit tekintette és kóstolta meg a vendég. 2024 májusában Nikolett tesz látogatást a Krakkói Egyetemen, mint vendégoktató, 2025-ben pedig Szabóné Dr. Godzsák Melinda, ahol tovább erősítik a két egyetem közötti szakmai és baráti kapcsolatot.  A nemzetközi kapcsolatok erősítése további szakmai, minőségi fejlődést jelent az egyetemünk életében.

Egyetemünk hallgatóit, oktatóit szívesen fogadná a Krakkói Egyetem a jövőben.  A következő pályázati forduló határideje: 2024. május 31. Az egyéni pályázat összeállításában Szabó Zsuzsa intézményi CEEPUS koordinátor tud segítséget nyújtani.

 Hír és fotók: Szabóné Dr. Godzsák Melinda, Rozgonyiné Dr. Drotár Nikolett, Szabó Zsuzsa