
„Villásreggelitől a gálavacsoráig” – Vendéglátó ismeretek vizsga a Bodrog Hotelben
- Kategóriák Hírek, Lorántffy Intézet, oktatás, képzés, Téma, Tokaj-Hegyalja Egyetem, Turizmus és Vendéglátás Tanszék
- Dátum 2023.04.21.
A Turizmus-vendéglátás felsőoktatási szakképzésen részt vevő hallgatók 2023. 04. 21-én, pénteken adtak számot a Vendéglátó ismeretek tárgy keretében megszerzett gyakorlati tudásukról az „Év Hotele” elismeréssel rendelkező Bodrog Hotelben.
A vizsga keretében egy előre meghatározott alkalomhoz (Farsang, Karácsony, Eljegyzés, Vadászbál, Szüreti mulatság, Születésnapi vacsora, Húsvét) kellett hétfogásos étel-italsort megtervezni és elegáns menükártya formában megjeleníteni, majd ehhez a díszétkezéshez megteríteni a díszterítés szabályai szerint abban az öltözékben, amelyet egy ilyen alkalomkor szokott viselni a hivatásos felszolgáló.
Az értékelő bizottság tagjai voltak: Dr. Bene Zsuzsanna tantárgyfelelős egyetemi docens, valamint Bágyi Péter, a Hotel Bodrog tulajdonosa, a THE mesteroktatója.
A hallgatóknak nemcsak a terítés során kellett számot adniuk tudásukról, hanem a menükártyán szereplő fogásokat, italválasztékot is meg kellett indokolniuk a félév során megszerzett széleskörű ételkészítési és italismereti tudás birtokában.
Hír: Dr. Bene Zsuzsanna
Fotó: Tamás István
Fotó: Tamás István
További híreink

Nemzetközi oktatói mobilitás
21 szeptember, 2023

Tanévnyitó 2023.
16 szeptember, 2023

A Tokaj-Hegyalja Egyetem képviselete nemzetközi konferencián
7 szeptember, 2023