
Reisner Tamás italtechnológiai mérnök előadása
- Kategóriák Hírek, Lorántffy Intézet, nemzetközi kapcsolatok, oktatás, képzés, Szőlészeti és Borászati Tanszék, Téma, Tokaj-Hegyalja Egyetem
- Dátum 2023.04.14.
2023. április 14-én a Szőlészeti és Borászati Tanszék meghívására vendégelőadó érkezett: Reisner Tamás italtechnológiai mérnök az ERBSLÖH Austria GmbH képviseletében és az Erjedés biokémiai folyamatai, erjedésre ható tényezők, irányított erjesztés feltételrendszere, borászati fajélesztőktől elvárt tulajdonságok címmel tartott előadást a Rákóczi Szüretelőházban, Tarcalon.
A rendezvényen 50 fő vett részt, szőlész-borász mérnöki, mérnökasszisztensi és a szakirányú továbbképzésekre járó hallgatóink, valamint gyakorló borvidéki borászok. A prezentáció számos ponton felhívta a figyelmet a klímaváltozás hatására bekövetkező problémák borászati technológiai megoldásokkal történő kezelésére, valamint a gyakorlatban alkalmazható megelőzési eljárásokra. A részvevők megkóstolhatták a retzi kutatóintézet által készített kísérleti bortételeket, amelyek különböző élesztőtörzsekkel, különböző hőmérsékleten történő erjesztés hatásait mutatják.
A jövőben folytatódnak az előadássorozatok a borkezelés témában.
További híreink

Így ünnepeltük a népmese napját
2 október, 2023

A tudományt népszerűsítették a Tokaj-Hegyalja Egyetemen
29 szeptember, 2023

Tokaj-Hegyalja természeti képeinek ezeréves változása
27 szeptember, 2023