
Első alkalommal jelenhetett meg Egyetemünk nemzetközi borászati konferencián
2022. június 29. és július 1. között immáron ötödik alkalommal került megrendezésre a Borok aktív kémiai összetevőiről szóló nemzetközi borászati konferencia – International Conference Series on Wine Active Compounds (WAC2022) – a franciországi Dijonban, Burgundia székhelyén. A konferenciát a Jules Guyot Intézet, az UNESCO Chair „Culture and Traditions of Wine”, valamint a Burgundiai Egyetem szervezte, és a mesés Burgundiai Hercegi Palota (Palais des Ducs) adott otthont az előadásoknak.
A konferencián egyetemünket Dr. Bene Zsuzsanna, a Szőlészeti és Borászati Tanszék szakfelelős egyetemi docense képviselte: szóbeli referátumot tartott „Fermentation products, degradation parameters, (poly)phenols and potassium content in Tokaji Aszú winemaking” címmel egyedüli magyar résztvevőként. Igazán fontos mérföldkő ez egyetemünk életében, mert első alkalommal jelenhettünk meg nemzetközi szakmai borászati rendezvényen önállóan!