
Dr. habil. Köpeczi-Bócz Tamás
2022. március 30-án rendkívül izgalmas székfoglalót tartott Dr. habil. Köpeczi-Bócz Tamás tanszékvezető egyetemi docensünk, a Lorántffy Intézet Gazdaság- és Vállalkozásfejlesztési Tanszékének vezetője. Választott témája: Az aszú gazdaságtana. Az előadás során igen részletes betekintést nyerhettünk abba, mitől lesz sikeres egy termék a világpiacon, legyen szó kávéról, csokoládéról vagy éppen bormárkáról. Megtudhattuk, mik a mai bortrendek itthon, és szó esett arról is, hogy ebben az értelmezésben hogyan válhat sikeressé egy olyan történelmi borkategória, melyet évszázadokkal ezelőtt édessége tett híressé (ma azonban komoly kihívásokkal kell szembenéznie mind termelési, mind piaci oldalról).
A tokaji aszú nemzeti kincsünk, egy magas árszínvonalú, igen speciális termék, de harminc évvel a rendszerváltás után is maradt még rengeteg feladatunk azzal, hogy közelebb vigyük a borfogyasztókhoz. Köpeczi-Bócz Tamás előadása számos fontos kérdést és választ vet fel a téma kapcsán, alább a teljes székfoglaló előadás visszanézhető (ahogy egyébként youtube-csatornánkon az összes, érdemes követni minket ott is):