
Dr. Dankó László egyetemi docens szereplése a pécsi MTA-RKI konferencián
- Kategóriák Hírek, Lorántffy Intézet, Téma, Tokaj-Hegyalja Egyetem, tudományos konferencia, Turizmus és Vendéglátás Tanszék
- Dátum 2021.09.22.
- Kommentek 0 komment
Dankó László 2021. szeptember 22-24. között Pécsett részt vett és előadást tartott az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat Regionális Kutatások Intézete által szervezett tudományos konferencián.
A „helyi termékek és az új gasztronómiai kínálatok növekvő szerepe a vidéki turizmusban szekció”-ban „A food tourism fejlesztési lehetőségei a Tokaj – Zemplén desztinációban” címen elhangzott előadásának rövid összefoglalója:
A helyi termékek felfedezése olyan turisztikai tevékenység, amely a látogatók részéről a kulináris hagyományokat a regionális identitás és a kulturális örökség felfedezésének alappillérévé teszi, és értékeli a helyi közösségekben kialakult hagyományos ételeket és italokat.
A slow life filozófiát követő turisták számára Zemplén természeti és kulturális értékeit a helyi gasztronómiai sokszínűségen keresztül is mélyebben megismerni akarók számára ma még hiányos ez a kínálat.
A hagyományos élelmiszerek, ételek, italok felkutatásának 2020-ban kialakított metodikája, valamint a Zempléni Tájak LEADER HACS területén 50 termelő körében elvégzett adatgyűjtés, adatbázis építése alapján az előadás azokra a módszerekre, jó megoldásokra mutatott rá, melyeken keresztül mind Tokaj-Hegyalja borvidék világörökség, mind Zemplén más kistájainak gasztronómiája megismerhetőbbé tehető az ide látogató, értő közönség számára, annak érdekében, hogy emlékezetes étkezési élménnyekkel (memorable food experience-MFE) gazdagodhassanak.

Következő bejegyzés
Rajztanárok alkotásaiból indult kiállítás a Tokaj-Hegyalja Egyetemen
További híreink

Nemzetközi oktatói mobilitás

Tanévnyitó 2023.
